Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Málnatorta

Megnézte: 2888
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

A rázott tésztához
- 125 g vaj
- 170 g búzaliszt
- 2 csapott teáskanál sütőpor
- 2 csapott evőkanál búzadara
- 150 g cukor
- 3 tojás
- 2 evőkanál málnapálinka

A töltelékhez
- 300 g mélyhűtött málna
- A megkenéshez és díszítéshez
- 2 evőkanál málnazselé
- 200 g jégcsokoládé
- porcukor

Elkészítés:

Fogjunk egy tálat és a vajat olvasszuk fel a tésztához és hagyjuk kihűlni. Vegyünk elő egy kb. 3 literes edényt, amiben keverjük el a sütőport a liszttel, majd a darával és a cukorral, végül adjuk hozzá a tojásokat, a folyékony vajat és egy kevés málnapálinkát. Az edényt egy fedéllel jól zárjuk le. A lezárt edényt többször 15-20 másodpercen keresztül rázzuk, azért, hogy az alapanyagok alaposan elkeveredjenek, majd ezután egy keverőkanállal alaposan keverjük is össze a hozzávalókat.
A kapott tésztát egy tűzálló kikent sütőformába öntsük bele és a tetejét simítsuk el. Majd szórjuk meg a málnával. 180 fokra előmelegített sütőben süssük meg kb 25-30 percen át.
A sütés után tegyük a formát süteményrácsra. A simára elkevert zselét ecsettel azonnal kenjük fel a még meleg süteményre. A jégcsokoládét vágjuk fel durvára és ha a sütemény kihűlt szórjuk meg a tetejét vele díszítésképpen, végül porcukorral is meghinthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.