Elkészítés:
A zellert meghámozom, majd 1x1 centis kockákra darabolom, és sóval, cukorral, kevés ecettel pikánsra ízesített vízben roppanósra fõzöm. Leszûröm, salátástálba teszem, és kihûtöm. Hozzáadom a kisebb kockákra vágott kelt, és lazán összeforgatom. Az öntethez a tejfölt az olívaolajjal, a borecettel elkeverem, az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, zellerlevéllel fûszerezem. Végül az öntetet a salátára öntöm, lazán átforgatom, és hûtõben lehûtöm. A megmosott, leszárított pontyfilét, éles késsel a bõréig egymásra merõlegesen sûrûn beirdalom, és ujjnyi vastag csíkokra vágom. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítem, és a pirospaprikával elkevert lisztbe forgatom. Forró olajban pirosra sütöm, lecsepegtetem, és papírszalvétára szedem. A ropogós halcsíkokat forrón tányérra teszem, és a zellersalátát külön kis edénykében kínálom hozzá.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.