Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tejfölös zellersaláta ropogós pontycsíkokkal

Megnézte: 2536
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 80 dkg zellergumó
- 50 dkg kínai kel
- ecet, só, cukor

az öntethez:
- 3 dl tejföl
- fél dl olívaolaj
- fél dl fehérborecet
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szál zellerlevél
- só, õrölt bors

a feltéthez:
- 70 dkg pontyfilé
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- 10 dkg liszt
- só, 1 kiskanál pirospaprika
- a sütéshez, 2 dl olaj

Elkészítés:

A zellert meghámozom, majd 1x1 centis kockákra darabolom, és sóval, cukorral, kevés ecettel pikánsra ízesített vízben roppanósra fõzöm. Leszûröm, salátástálba teszem, és kihûtöm. Hozzáadom a kisebb kockákra vágott kelt, és lazán összeforgatom. Az öntethez a tejfölt az olívaolajjal, a borecettel elkeverem, az apróra vágott hagymával, sóval, borssal, zellerlevéllel fûszerezem. Végül az öntetet a salátára öntöm, lazán átforgatom, és hûtõben lehûtöm. A megmosott, leszárított pontyfilét, éles késsel a bõréig egymásra merõlegesen sûrûn beirdalom, és ujjnyi vastag csíkokra vágom. Sóval, zúzott fokhagymával ízesítem, és a pirospaprikával elkevert lisztbe forgatom. Forró olajban pirosra sütöm, lecsepegtetem, és papírszalvétára szedem. A ropogós halcsíkokat forrón tányérra teszem, és a zellersalátát külön kis edénykében kínálom hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.