Elkészítés:
A felolvasztott vajban dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd a burgonyát, is. Szórjuk meg a liszttel, öntsük fel a zöldséglevessel, és amikor felforrt, lassú tûzön fõzzük készre. Mielõtt levesszük a tûzrõl, szórjuk bele az aprított petrezselymet, és a levest turmixoljuk krémesre. Öntsük hozzá a kevés forró lével elkevert tejfölt, és sózzuk, borsozzuk meg. A stanglihoz keverjük össze a lisztet a szárított élesztõvel, sóval, és annyi langyos vízzel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk, majd locsoljuk meg az olívaolajjal, és dagasszuk hólyagosra. Konyharuhával letakarva, langyos helyen kelesszük meg, majd lisztezett deszkán sodorjuk belõle vékony rudakat, és 180 °C-os sütõben süssük pirosra. Tálaláskor a krémlevest szedjük tányérokba, és sós stanglival kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.