Elkészítés:
A felforrósított olajban pirítsuk meg a karikákra szeletelt sárga- és fehérrépát, majd a karikákra vágott újhagymát, végül a petrezselymet is. Öntsük fel 1,2 liter vízzel, forraljuk fel, és sózzuk, borsozzuk meg. Közepes lángon fõzzük tovább, míg a zöldségek roppanósra puhulnak. A levesbetéthez a lisztet szórjuk keverõedénybe, adjuk hozzá az apróra vágott, megmosott, lecsepegtetett parajlevelet, a tojásokat és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, boroszzuk meg, és kezdjük el keverni. Annyi vizet öntsünk hozzá, hogy könnyen keverhetõ, lágy, de nem folyékony tésztát kapjunk. Amikor a leves már majdnem elkészült, a tésztából szaggassunk galuskákat a levesbe. A kést minden szaggatáskor merítsük a forró lébe, mert különben rátapad a tészta, és nehezen tudjuk szaggatni. Lassú tûzön fõzzük készre. Ez kb. 10-15 perc. Húzzuk le a tûzrõl, és tálalásig fedõvel letakarva hagyjuk állni. Forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.