Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Tavaszi zöldséges rakottas

Megnézte: 2297
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 3 uborka
- 1 padlizsán
- 1 fej apróra vágott vöröshagyma
- 1 zöldpaprika
- 2 hámozott, kivájt paradicsom
- 1 evõkanál liszt
- 3 dl tejszín
- 8 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 evõkanál olaj
- 2 dkg vaj
- szerecsendió (reszelt)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk. 1 uborkát felkockázunk, gõzben 10 percig pároljuk, majd turmixoljuk. A többi uborkát és a padlizsánt 2 cm vastagon felkarikázzuk. A paprika húsát felkockázzuk, a paradicsomot felszeleteljük. Kislábasban, az olajban 5 percig pároljuk az uborkát, a paprikakockákat, a padlizsánt és a hagymát. Sóval, borssal ízesítjük. Tálban felverjük a sóval, borssal ízesített tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejszínt, az uborkapürét, a parmezánt, és csipetnyi szerecsendiót. A zöldségeket a paradicsomszeletekkel váltakozva, kivajazott hosszúkás tepsibe rakjuk, a tetejére öntjük a tejszínes krémet, és forró sütõben készre sütjük. Amikor kihûlt, tálra borítjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.