Elkészítés:
A karajt éles késsel fejtsük le a csontjáról, vágjuk kisebb kockákra, és forró olajban, nagylángon pirítsuk meg. Öntsük rá a levest, a sört, majd amikor felforrt, közepes tûzön fõzzük félpuhára, és ízesítsük sóval, borssal. Szórjuk bele az apró kockákra vágott paprikát, a vastagabb karikákra szelt hagymát, az aprított petrezselymet, és pároljuk készre. A körethez a tököt hosszában vágjuk félbe, magozzuk ki, és vágjuk vékonyabb szeletekre. Szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel, és a forró vajban süssük pirosra. Tegyük tányérra a tökszeleteket, halmozzuk rájuk a karajragut, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
A csontleves elkészítése: a karajcsontot 2 liter hideg vízben tegyük fel fõni. Amikor felforrt, szedjük le a habját, és tegyünk bele 2 sárgarépát, 1 fehérrépát, 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymát, 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát, esetleg más zöldséget is. Lassan gyöngyözve fõzzük, és ízesítsük sóval, szemes borssal. A fõzési idõ 2,5-3 óra. Amikor elkészült szûrjük le. Különbözõ sertéshús-ételekhez víz helyett használhatjuk, mert finomabb lesz tõle az étel. Ha nem fõzzük el mindet, kisebb adagokban le is fagyaszthatjuk, és amikor kell, csak kivesszük a hûtõbõl, majd felolvasztva használhatjuk is.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.