Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizs a tenger gyümölcseivel

Megnézte: 2451
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 200 g rizs
- 1 piros húsú paprika
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 l fekete kagyló
- 1 l szívkagyló
- 250 g rózsaszín garnéla
- 1 csokor zöldfűszer
- erős paprika
- sáfrány
- só és bors

Elkészítés:

Pároljuk puhára sós vízben a rizst, majd szűrjük le.
A paprikát tegyük előmelegített sütőbe, aztán zacskóba, zárjuk le néhány percig, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Csumázzuk ki és vágjuk kockákra.
Az összevágott hagymát pároljuk olívaolajon üvegesre, majd süssük hozzá a zúzott fokhagymát és a paprikát.
A kagylót tegyük vízbe, forraljuk addig, amíg kinyílnak. A rákokat pucoljuk meg és folyó víz alatt öblítsük át.
Dolgozzuk össze a rizst a hagymás-paprikával, a kagyló húsával, a rákokkal és a felaprított zöldfűszerrel. sóval, borssal, erős paprikával és sáfránnyal fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt, hevítsük fel és már tálalhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.