Elkészítés:
Pároljuk puhára sós vízben a rizst, majd szűrjük le.
A paprikát tegyük előmelegített sütőbe, aztán zacskóba, zárjuk le néhány percig, így könnyen le tudjuk húzni a héját. Csumázzuk ki és vágjuk kockákra.
Az összevágott hagymát pároljuk olívaolajon üvegesre, majd süssük hozzá a zúzott fokhagymát és a paprikát.
A kagylót tegyük vízbe, forraljuk addig, amíg kinyílnak. A rákokat pucoljuk meg és folyó víz alatt öblítsük át.
Dolgozzuk össze a rizst a hagymás-paprikával, a kagyló húsával, a rákokkal és a felaprított zöldfűszerrel. sóval, borssal, erős paprikával és sáfránnyal fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt, hevítsük fel és már tálalhatjuk is.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.