Elkészítés:
A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk, és lehûtjük. A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévõ, enyhén sós vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük, és lecsöpögtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajban mindkét oldalukat átsütjük, és meleg helyre félretesszük. Egy serpenyõben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihûlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve kislángon besûrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat. A szûzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük, és leöntjük a mártással.
Fõtt burgonyát adhatunk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.