Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szûzérmék spárgával

Megnézte: 2586
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg spárga
- 2 sertés szûzérme
- 6 dkg vaj

A mártáshoz:
- 2 narancs
- 1 kávéskanál ánizs (mag)
- 3 tojássárgája
- 15 dkg vaj
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A narancsok héját lereszeljük, levét kifacsarjuk, felforraljuk, és lehûtjük. A spárgát megtisztítjuk, forrásban lévõ, enyhén sós vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük, és lecsöpögtetjük. A húst vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, borsozzuk, forró vajban mindkét oldalukat átsütjük, és meleg helyre félretesszük. Egy serpenyõben, villával állandóan kevergetve fél dl vízzel, sóval, borssal összeforgatjuk a tojássárgákat, beletesszük az ánizsmagot, végül apránként a kihûlt narancslevet. Fakanállal állandóan kevergetve kislángon besûrítjük, és fokozatosan beledolgozzuk a kis darabokra vágott vajat. A szûzérméket tányérokra rakjuk, spárgával körítjük, és leöntjük a mártással.
Fõtt burgonyát adhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.