Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szûszpecsenye szalonnás kelbimbóval

Megnézte: 2809
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 4 kis sertés szûzpecsenye
- 24 kelbimbó
- 12 vékony szelet füstölt szalonna
- 50 dkg burgonya
- 5 dkg vaj
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 csipetnyi õrölt szerecsendió
- 2 evõkanál olaj
- só

Elkészítés:

A kelbimbót sós vízben puhára fõzzük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és konyhai papírtörlõvel szárazra töröljük. A szalonnaszeleteket hosszában kettévágjuk. Minden szalonnadarabba egy kelbimbót göngyölünk, és fogvájóval megtûzzük. A burgonyát meghámozzuk, és felkockázzuk. A vaj felében pirosra sütjük, közben a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk, és sóval, borssal ízesítjük. Másik lábasban a kelbimbótekercseket a maradék vajban átsütjük, majd a szerecsendióval együtt a burgonyához adjuk, és még 5 percig sütjük. Közben az olajban a húsokat körben aranyszínûre pirítjuk, majd sóval, borssal meghintjük. Tányérokra tesszük, a kelbimbóval és a burgonyával körítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.