Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szójacsírás hússaláta

Megnézte: 2382
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 40 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 25 dkg sertéshús
- 15 dkg szójacsíra
- 1 uborka
- 1 sárgarépa
- 4 kis fej vöröshagyma
- 10 dkg mogyoró
- 6 korianderág
- 6 mentalevél
- 2 kis paprika (piros színû)

A szószhoz:
- 2 citrom (leve)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál cukor
- 3 evõkanál halszósz

Elkészítés:

A szójacsírát 1 percig lobogó sós vízben fõzzük (blansírozzuk), majd lecsöpögtetjük. Az uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, a répát lereszeljük. Teflonedényben megpirítjuk a mogyorót, majd durvára vágjuk. A koriandert és a mentát megmossuk, lecsöpögtetjük. A paprikát megtisztítjuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk, húsát apróra vágjuk. A szószhoz a citromlét, a zúzott fokhagymát, a cukrot, a halszószt és 3 evõkanál vizet összekeverünk. Teflonban pirosra sütjük a húst, majd vékonyan felszeleteljük. A szójacsírát, a zöldségeket, a füveket és a paprikát mély tálban összekeverjük. A hússzeleteket a tetejére tesszük, a szósszal meglocsoljuk, és mogyoróval megszórjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.