Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Székely pulykacomb

Megnézte: 2853
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 115 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 70 dkg pulykacomb
- 60 dkg savanyú káposzta
- 8 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál pirospaprika
- 3 evõkanál lecsó
- 1 csokor petrezselyem
- 1,5 dl tejföl
- fél dl olaj
- õrölt kömény
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A szalonnát kis kockákra darabolom, kevés olajban pirosra sütöm, rászórom az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és összepirítom. Lehúzom a tûzrõl, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a 2x2 centis kockákra vágott pulykacombot. Annyi vizet öntök rá, hogy félig ellepje, és sóval, borssal, köménnyel fûszerezem. Amikor felforrt, lassú tûzön, fedõvel letakarva félpuhára párolom, majd hozzáadom a lecsót, a savanyú káposztát, megszórom petrezselyemmel. Ha kell, kevés vizet öntök rá, és fedõvel letakarva készre párolom. Mielõtt a savanyú káposztát az ételbe teszem, megkóstolom, ha túl savanyú, hideg vízben átmosom, és lecsepegtetem. Amint elkészült, forrón tányérokba szedem, és meglocsolom a simára kevert tejföllel. Friss kenyeret kínálok hozzá.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.