Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Szalonnás újburgonyaleves

Megnézte: 2218
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg újburgonya
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 paprika
- 1 teáskanál õrölt pirospaprika
- liszt
- olaj
- tejföl
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Elõször is vágjuk apró kockákra a szalonnát, és kevés olajban futtassuk meg. Szórjuk rá a finomra vágott vöröshagymát, és az egészet pirítsuk aranybarnára. Ezen a hagymás szalonnán dinszteljük aztán meg a felaprított zöldségeket, és ha már félig jók, a burgonyát és a paprika kockákat is. Öntsük fel vízzel, majd amikor a zöldségek megfõttek, egy jó pirospaprikás rántással rántsuk be. Ha szeretjük a tejfölt, azzal kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.