Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sütõtökös bárányszelet

Megnézte: 2341
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 115 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg bárányborda (csont nélkül)
- 1,5 kg sütõtök
- 5 evõkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál õrölt fahéj
- 1 kávéskanál õrölt gyömbér
- sáfrány
- 10 dkg cukor
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A húst 8 egyforma szeletre vágjuk. 3 evõkanál olajban aranyszínûre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéj felét, a gyömbért és a sáfrányt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és 55 percig kislángon fõzzük, közben többször megkeverjük. A tököt kockákra vágjuk, és a maradék olajban 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük, és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Még 30 percig pároljuk, közben idõnként megkeverjük. (A levének teljesen el kell fõnie.) Összekeverjük a cukorral, és még néhány percig sütjük, hogy a cukor karamellizálódjon. A húst tányérokra osztjuk, a cukros tökkel megszórjuk, és a fûszeres fõzõvízbõl keveset melléöntünk. Kuszkuszt, rizst vagy fehér kenyeret kínálhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.