Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült zöldségek görögösen

Megnézte: 2075
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 padlizsán
- 3 sárgarépa
- 70 dkg burgonya
- 2 sárga paprika
- 4 paradicsom
- 2 fej vöröshagyma
- 12 gerezd fokhagyma
- 1,8 dl víz
- 1 dl olaj
- 1 evõkanál friss oreganó (szurokfû)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A padlizsánt kockákra vágjuk, besózzuk, 20 percig állni hagyjuk, majd leöblítjük, és papírtörlõvel leitatjuk a nedvességet. A répát és a burgonyát megtisztítjuk, darabokra vágjuk, a paprikákat kimagozzuk és csíkokra szeljük, a hagymákat cikkere, a paradicsomokat félbevágjuk. A padlizsánkockákat, a sárgarépát, a burgonyát, a paprikát, a paradicsomot, a hagymát és a fokhagymát tûzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a vízzel és az olívaolajjal, rászórjuk a finomra aprított oreganót, megsózzuk, és borssal fûszerezzük. Alufóliával lefedjük, és 30-45 percre közepesen forró sütõbe tesszük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Magasra állítjuk a sütõ hõfokát, levesszük az alufóliát, és addig tartjuk bent a tálat, amíg a zöldségek barnulni kezdenek. Sült húsok köreteként tálaljuk, és friss fehér kenyeret is adhatunk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.