Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sült pulyka pikáns zöldségekkel

Megnézte: 3322
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 pulykamellfilé (elõsütött mirelit)
- 3 evõkanál olaj
- õrölt bors
- só
- 75 dkg vegyes zöldség
- karfiol
- zöldbab
- sárgarépa
- uborka
- vöröshagyma
- paprika (zöld)
- 1 kávéskanál kurkuma
- 1 kávéskanál õrölt gyömbér
- negyed kávéskanál mustármag
- 4,5 dkg cukor
- 5 dl borecet
- 2 dkg kukoricakeményítõ
- 2 dkg só

A díszítéshez:
- 2 evõkanál bazsalikom (apróra vágott)

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a zöldbabok végeit levágjuk. A paprikát és az uborkát kis kockákra vágjuk. Sóval, borssal megszórjuk, és 12 órát állni hagyjuk. A kurkumát, a mustármagot, a gyömbért és a cukrot összekeverjük, majd állandóan kevergetve apránként beleöntjük az ecetet. Ezt a zöldségekhez keverjük, felforraljuk, kislángon 10 percig pároljuk, majd lyukacsos kanállal kiszedjük. A keményítõt 2 evõkanál fõzõvízzel összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék fõzõvizet, közepes tûzön felforraljuk, és a zöldségekre öntjük, majd 1 órára hûtõbe tesszük. A húst az olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, sóval, borssal meghintjük, és a zöldségekkel körítve, a bazsalikommal megszórva tálaljuk

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.