Elkészítés:
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, majd a megtisztított és kettévágott mogyoróhagymákkal együtt tepsibe tesszük, 2 evõkanál olajjal megspricceljük, és elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, újra megspricceljük 2 evõkanál olajjal, visszatesszük a sütõbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivesszük a sütõbõl a tepsit, és a tartalmát tûzálló tálra borítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt füstölt sajttal. A pestót elkeverjük a balzsamecettel, a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre öntjük. 20-25 percre visszatesszük a sütõbe, amíg a teteje pirulni kezd. Melegen tálaljuk, ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.