Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Párolt jércemell tejszínes gombamártással

Megnézte: 2841
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 jércemell
- 20 dkg gomba
- 5 dkg liszt
- 3 dkg margarin
- 2 dkg só
- 1/2 csokor petrezselyemzöld
- 2 dl tejszín

Elkészítés:

A bőrt leszedjük a húsról, kicsontozzuk, majd jól átsütjük, végül 20 percig pároljuk.
A gombát felszeleteljük, egy kevés lisztet összegyúrunk a margarinnal, a petrezselymet felaprítjuk. A gomba egy részét, a lisztes margarint, a tejszínt és a petrezselymet hozzáadjuk a húshoz, megsózzuk, majd még 10 percig pároljuk.
A gomba másik részét megsózzuk, és petrezselymet szórunk rá, és megpirítjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és vízzel felforraljuk, végül a mártást tejszínnel dúsítjuk.
A húst a mártáshoz adjuk, és lefedve kicsit pároljuk. Rizzsel tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.