Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spenótos palacsinta gombával

Megnézte: 2476
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

A palacsintához:
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 3 dl tej
- só
- olaj, a sütéshez

A töltelékhez:
- 20-20 dkg spenótlevél és natúr krémsajt
- 25 dkg csiperkegomba
- 2,5 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- csipetnyi szerecsendió
- 5 dkg reszelt sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A palacsintákhoz a tojást és néhány evõkanál lisztet habverõvel csomómentesre keverünk, majd fokozatosan, felváltva hozzáadjuk az összes lisztet és tejet. A mennyiségeket módosíthatjuk is, de a végén sûrû, folyékony palacsintatésztát kell kapjunk. Az edényt lefedjük, és félretesszük. A töltelékhez egy serpenyõben vajat olvasztunk, beletesszük a megtisztított, szeletekre vágott gombát meg a fokhagymát, és 5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett spenótot, a szerecsendiót meg a krémsajtot, és ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük. Az egész tölteléket jól összekeverjük, és melegen tartjuk. A szokott módon megsütjük a palacsintákat, majd mindegyikre egy kanál tölteléket kenünk, és négybe hajtjuk. A megtöltött palacsintákat kivajazott jénai edénybe tesszük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és néhány percre forró sütõbe tesszük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.