Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Spárgás pisztráng fûszermártással

Megnézte: 2337
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 60 dkg fehér spárga
- 4 szelet pisztráng
- 2 evõkanál mogyoróolaj

A mártáshoz:
- 1 tojás
- 1 dl tejszín
- 2 evõkanál salátaecet
- 25 dkg vaj
- 1-1 evõkanál finomra vágott friss kapor, petrezselyem, snidling és zsázsa
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A spárgákat meghámozzuk, a kemény végüket levágjuk, sós vízben puhára fõzzük, majd leszûrjük, lecsöpögtetjük. A mártáshoz a tojásfehérjébõl kemény habot verünk, és a tejszínt is habbá verjük. Az ecetet felforraljuk, levesszük a tûzrõl, és forgácsonként hozzákeverjük a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a tojássárgáját, és fakanállal majd elektromos habverõvel 1-2 percig keverjük. Hozzáadjuk a felvert tejszínt, végül a tojásfehérje habot, és belekeverjük a fûszereket, majd mártásos tálkába öntjük. A halszeletek mindkét oldalát olajjal bekenjük, és grillsütõben kb. 5 perc alatt megsütjük, majd sózzuk, borsozzuk, tányérra tesszük, körérendezzük a spárgát, és mellé kínáljuk a mártást.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.