Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sonkás-parmezános padlizsán

Megnézte: 2479
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 125 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 4 padlizsán
- 20 dkg nyers sonka
- 10-10 dkg reszelt parmezán sajt és rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál olaj
- 2,5 dl húsleves (leveskockából)
- 4 paradicsom
- 1 kakukkfûág
- 1 babérlevél
- 1 rozmaringág
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát és 1 gerezd zúzott fokhagymát 2 evõkanál olajban megfuttatunk. Hozzáadjuk a rizst, majd üvegesre pároljuk. A húslevessel felöntjük, lefedjük, és kislángon puhára fõzzük. A paradicsomokat meghámozzuk, húsukat összezúzzuk. A padlizsánokat megmossuk, hosszában kettévágjuk, a belsejüket kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy ne sértsük meg a héjat. A kikapart részt apróra vágjuk. 2 evõkanál olajban megsütjük a felkockázott sonkát, majd kivesszük, és a helyén puhára pároljuk a padlizsánhúst. Belekeverünk 1 gerezd zúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a rozmaringot, a babérlevelet, és sóval, borssal ízesítjük. Fedõ nélkül puhára fõzzük, majd a rizzsel, a sonkával és a sajttal összekeverjük. Ezzel a padlizsánokat megtöltjük, rozmaringgal megszórjuk, és meleg sütõben készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.