Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Snidlinges pulykamell szalonnás zöldborsóraguval

Megnézte: 2469
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 155 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 szelet ujjnyi vastag pulykamellfilé
- 1 nagy csokor snidling
- 4 dkg vaj
- Só, durvára tört színes bors

a zöldborsóraguhoz:
- 60 dkg zöldborsó
- 2 dkg vaj
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- 8 dl zöldségleves
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A pulykamellszeleteket kicsit klopfoljuk ki, majd szórjuk meg sóval, színes borssal, és aprított snidlinggel. Fóliával letakarva, 2-3 órára tegyük a hûtõbe pácolódni, majd a közepesen forró vajbn mindkét oldalukat süssük pirosra. A zöldborsóraguhoz az olvasztott vajban pirítsuk meg a kis kockákra vágott szalonnát, majd öntsük hozzá a zöldséglevesben megfõzött, leszûrt zöldborsót. Sóval, borssal, aprított petrezselyemmel fûszerezzük, és közepes tûzön pároljuk össze. Tálaláskor a sült pulykaszeletet tegyük tányérra, és félig halmozzuk rá a szalonnás zöldborsóragut.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.