Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertésszûz-szeletek joghurtos zöldborsósalátával

Megnézte: 2642
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 80 dkg sertés szûzpecsenye
- 1 evõkanál dijoni mustár
- 10 dkg liszt
- 1 dl olaj
- durvára tört színes bors, só

a zöldborsósalátához
- 60 dkg zöldborsó
- 8 dl zöldségleves
- 3 dl joghurt
- 1 dl olívaolaj
- 1 kis fej lilhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors, só

Elkészítés:

A lehártyázott szûzpecsenyét vágjuk kétujjnyi vastag szeletekre, klopfoljuk ki, és a sóval, a színes borssal meg a mustárral fûszerezzük. 1-2 óráig pácoljuk a hûtõbe téve. A salátához a zöldborsót a zöldséglevesben fõzzük puhára, majd szûrjük le, és hûtsük ki. Közben keverjük simára a joghurtot az olívaolajjal, a felaprított hagymával, sóval, borssal, és petrezselyemmel. Öntsük a zöldborsóra, óvatosan keverjük össze, és 1-2 órára tegyük hûtõbe. A pácolt hússzeleteket forgassuk lisztbe, majd kevés forró olajban mindkét oldalukat süssük pirosra. Tálaláskor a frissen sült hússzeleteket külön tányéron kínáljuk a zöldborsósaláta mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.