Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertéssült édesköménnyel

Megnézte: 2367
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 4 szelet sertéshús
- 3 mogyoróhagyma
- fél dl fehérbor
- fél csokor petrezselyem
- fél csokor zellerlevél
- 4 édeskömény
- 1 dl húsleves (leveskockából)
- 2 dkg vaj
- csipetnyi mustár
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A hús mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk, és az olajban megpirítjuk. A zsiradékból kivesszük, a helyén az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, a bor felével felöntjük, és erõs tûzön felforraljuk. A hússzeleteket beletesszük, hozzáadjuk a zöld csokrot, és lefedve puhára pároljuk. Az édesköményt megtisztítjuk, gyökerét és vastag levelét eltávolítjuk, a többit kettévágjuk, és sós vízben 5 percig fõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A köményt a maradék borral és a levessel együtt a húshoz adjuk, lefedve készre pároljuk, majd újrafûszerezzük. A hússzeleteket és a köményt tányérokra rendezzük. A fõzõlevet szitán áttörjük, belekeverjük a vajat, a mustárt, és összemelegítjük, közben habosra verjük. Ezzel meglocsoljuk a szeleteket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.