Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertésborda keleti módra

Megnézte: 2119
Fő számára: 12 személyre
Elkészítési idő: 75 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 2 kg kicsontozott sertésborda
- 3 cm-es friss gyömbér (darabka)
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 8-8 evõkanál olaj és ketchup
- 1 citrom (leve)
- 4-4 evõkanál akácméz és vermut (száraz)
- Tandoori fûszerkeverék

A szószhoz:
- 4 mogyoróhagyma
- 2-2 evõkanál olaj és citromlé
- 2 dl akácméz
- 1 evõkanál csípõs curry

A körethez:
- 4 nagy burgonya
- 10 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evõkanál apróra vágott koriander
- 1 evõkanál curry
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

1. A marináláshoz: a gyömbért meghámozzuk, és lereszeljük. Mély tálban összekeverjük az olajat, a citromlét, a mézet, a ketchupot, a vermutot, a gyömbért, az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, végül borssal ízesítjük a keveréket.

2. A húst a Tandoori fûszerkeverékkel bedörzsöljük, 30 percig állni hagyjuk, majd lobogó sós vízben néhány percig fõzzük, lecsöpögtetjük, és hûlni hagyjuk. Amikor langyos, meglocsoljuk a mártással. Hûtõbe tesszük, 6 óráig állni hagyjuk, közben idõnként megfordítjuk.

3. A szószhoz: az apróra vágott mogyoróhagymákat serpenyõben az olajban nagyon kis lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mézet, a citromlét, a curryt, és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd kislángon sûrûre fõzzük.

4. Az egész burgonyákat 15 percig sós vízben elõfõzzük. Mindegyiket külön-külön alufóliába csomagoljuk, és még 15 percig barbecue sütõn sütjük. A puha vajat a zúzott fokhagymával, a korianderrel, a curryvel és ízlés szerint sóval, borssal simára keverjük. A húst lecsöpögtetjük, megsózzuk, és 10 percig minden oldalán grillezzük, közben a maradék mártással locsolgatjuk. A burgonyákat a fóliából kibontjuk, kettévágjuk, keresztben is kissé bevágjuk, és a korianderes vajjal megtöltjük. A hús mellé, forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.