Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pontygombócok currys gombamártással

Megnézte: 2502
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 70 dkg pontyfilé
- 8 evők. zabpehely
- 2 dl főzőtejszín
- 2 tojás
- só
- 1 mk. őrölt fekete bors
- 1 csok. petrezselyem

A mártáshoz:
- 50 dkg csiperkegomba
- 1 közep. vöröshagyma
- 6 dkg vaj
- 1,5 evők. finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 2 dl tejföl
- 1 kisk. ételízesítő por
- 1 evők. currypor
- fél mk. chilipor
- 1 gerezd fokhagyma
- csipet gyömbérpor és őrölt köménymag
- pár csepp citromlé

Elkészítés:

A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és ledaráljuk, majd jól összeforgatjuk a tojással, a tejszínnel és a zabpehellyel. A felvágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. Ebből egy kis idő után gömböket formálunk.
A mártás elkészítése:
A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a gombát 5-8 percre. Ezután rászórjuk a lisztet, megkeverjük és végül hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. A mártás fűszereivel ízesítjük.
sós vizet forralunk és ebben egy fél óra alatt elkészítjük a halgombócokat. Miután elkészült leöntjük a vizet, kiszedjük a gombócokat egy tálra és lelocsoljuk a gombamártással.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.