Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, lebőrözzük, kiszálkázzuk és ledaráljuk, majd jól összeforgatjuk a tojással, a tejszínnel és a zabpehellyel. A felvágott petrezselyemmel, sóval és borssal ízesítjük. Ebből egy kis idő után gömböket formálunk.
A mártás elkészítése:
A vajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd beletesszük a gombát 5-8 percre. Ezután rászórjuk a lisztet, megkeverjük és végül hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. A mártás fűszereivel ízesítjük.
sós vizet forralunk és ebben egy fél óra alatt elkészítjük a halgombócokat. Miután elkészült leöntjük a vizet, kiszedjük a gombócokat egy tálra és lelocsoljuk a gombamártással.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.