Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Savoyai csõben sült burgonya

Megnézte: 2241
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 80 dkg burgonya
- 50 dkg zsíros sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- szerecsendió
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát felszeleteljük, és sós forró vízben 5 percig elõfõzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük, és konyharuhán megszárítjuk. A sütõtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk, és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyõbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Elõmelegített sütõben (kb. 200 ºC-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütõ hõmérsékletét 180 ºC-ra mérsékeljük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.