Elkészítés:
A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tûzrõl, és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra, és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjunk rá petrezselymet. Addig fõzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverõtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze, és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belõle dió nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévõ levesbe. Lassú tûzön, a zöldségekkel együtt fõzzük puhára. Forrón tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.