Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Megnézte: 2769
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 30 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál pirospaprika
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa
- 1 csokor petrezselyem
- õrölt bors
- só

a gombóchoz:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 2 szál zeller
- zsemlemorzsa
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk apró kockákra, és süssük ropogósra. Szórjuk bele a felaprított hagymát, a zúzott fokhagymát, és pirítsuk tovább. Húzzuk le a tûzrõl, és szórjuk meg pirospaprikával. A répákat csíkozzuk vékonyra, és a káposztával együtt tegyük a paprikás hagymára. Annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk meg, és szórjunk rá petrezselymet. Addig fõzzük, amíg a zöldségek roppanósra puhulnak. A gombóchoz a csirkemellet daráljuk meg, tegyük keverõtálba az apróra vágott hagymával, a tojással, sóval, borssal és a felaprított zellerlevéllel együtt. Jól keverjük össze, és ha túl lágy, annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Formázzunk belõle dió nagyságú gombócokat, és tegyük a forrásban lévõ levesbe. Lassú tûzön, a zöldségekkel együtt fõzzük puhára. Forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.