Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Savanyú zöldségek tésztakosárban

Megnézte: 2184
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 165 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 50 dkg leveles tészta
- szárazbab vagy lencse
- 15 dkg krémsajt
- 0,7 dl tejszín
- 20 dkg bébikukorica
- 20 dkg csemegeuborka
- 20 dkg ecetes sárgarépa
- 1 csokor petrezselyem
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk vékonyra, majd fánkszaggatóval szaggassuk ki, és 1-1 mélyebb kerek formát béleljünk ki vele, hogy kis kosarakat kapjunk. A belsejüket töltsük meg lencsével vagy szárazbabbal, hogy sütés közben a közepük ne hólyagosodjon fel, mert ide jönnek majd a savanyú zöldségek. 190 °C-os sütõben süssük pirosra, majd rácsra téve hûtsük ki, és borítsuk ki a lencsét vagy babot. A krémsajtot a tejszínnel gõz felett fõzzük krémesre, sózzuk, borsozzuk meg és hûtsük ki. Vágjuk kisebb darabokra a lecsepegtetett bébikukoricát, csemegeuborkát, ecetes sárgarépát, és tálaláskor töltsük meg vele a tésztakosarakat. Locsoljuk meg a sajtmártással, szórjuk meg kevés borssal és petrezselyemmel.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.