Elkészítés:
A pulykamellet vágjuk 8 egyenlõ szeletre, de vigyázzunk, hogy a szeletelés mindig a hús rostjaira merõleges legyen. Kicsit klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. Forgsassuk lisztbe, felvert tojásba, majd a vékonyra reszelt sárgarépába. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat süssük pirosra, és papírszalvétára téve csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A mártáshoz a felolvasztott vajba szórjuk bele a lisztet, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget és oregánót. Jól keverjük össze, és a zöldséglevessel fõzzük krémesre. Öntsük bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, és amikor felforrt, húzzuk le a tûzrõl. Tálaláskor a bundában sült pulykamellszeleteket fektessük tányérra, és locsoljuk körbe a mártással. Esetleg, kínálhatunk mellé párolt zöldségeket vagy párolt rizst.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.