Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sárgarépabundában sült pulykasteak

Megnézte: 2355
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 80 dkg pulykamellfilé
- 20 dkg sárgarépa
- 10 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 dl olaj
- 2,5 dkg vaj
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor snidling
- 4 szál oreganó (szurokfû)
- 1 evõkanál liszt
- 2 dl zöldségleves
- 1,5 dl tejszín
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A pulykamellet vágjuk 8 egyenlõ szeletre, de vigyázzunk, hogy a szeletelés mindig a hús rostjaira merõleges legyen. Kicsit klopfoljuk ki, és sózzuk, borsozzuk meg. Forgsassuk lisztbe, felvert tojásba, majd a vékonyra reszelt sárgarépába. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat süssük pirosra, és papírszalvétára téve csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A mártáshoz a felolvasztott vajba szórjuk bele a lisztet, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget és oregánót. Jól keverjük össze, és a zöldséglevessel fõzzük krémesre. Öntsük bele a tejszínt, sózzuk, borsozzuk meg, és amikor felforrt, húzzuk le a tûzrõl. Tálaláskor a bundában sült pulykamellszeleteket fektessük tányérra, és locsoljuk körbe a mártással. Esetleg, kínálhatunk mellé párolt zöldségeket vagy párolt rizst.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.