Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sárgaborsó-krémleves tojásos-sajtos gombócokkal

Megnézte: 2817
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 20 dkg beáztatott sárgaborsó
- fél dl olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál pirospaprika
- 2 babérlevél
- 1 dl tejszín
- 2 evõkanál mustár
- õrölt bors
- só

a gombóchoz:
- 2 zsemle
- 10 dkg leforrázott spenót
- 8 dkg füstölt sajt
- 2 fõtt tojás
- 2 tojás
- 1 csokor petrezselyem
- zsemlemorzsa
- õrölt bors
- só
a kifõzéshez zöldségleves

Elkészítés:

A forró olajban futtassuk meg a finomra vágtt hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és szórjuk bele a pirospaprikát. Keverjük össze a sárgaborsóval, és annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és a babérlevéllel fûszerezzük. Amikor a sárgaborsó megpuhult, turmixoljuk össze, és újból forraljuk fel. Öntsük bele a tejszínt, és ha túl sûrû lenne, zöldséglevessel hígítsuk. A legvégén sóval, borssal és mustárral ízesítsük. A gombóchoz a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket tegyük keverõtálba, adjuk hozzá az apróra vagdalt parajt, a kisebbekre kockázott füstölt sajtot, a fõtt és a nyers tojásokat is. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, jól keverjük össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk dió nagyságú gombócokat, és zöldséglevesben fõzzük ki. Szedjük tányérokba a krémlevest, és a tojásos-sajtos gombócokkal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.