Elkészítés:
A forró olajban futtassuk meg a finomra vágtt hagymát, majd a zúzott fokhagymát, és szórjuk bele a pirospaprikát. Keverjük össze a sárgaborsóval, és annyi vizet öntsünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Forraljuk fel, sózzuk, borsozzuk, és a babérlevéllel fûszerezzük. Amikor a sárgaborsó megpuhult, turmixoljuk össze, és újból forraljuk fel. Öntsük bele a tejszínt, és ha túl sûrû lenne, zöldséglevessel hígítsuk. A legvégén sóval, borssal és mustárral ízesítsük. A gombóchoz a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket tegyük keverõtálba, adjuk hozzá az apróra vagdalt parajt, a kisebbekre kockázott füstölt sajtot, a fõtt és a nyers tojásokat is. Szórjuk meg sóval, borssal, aprított petrezselyemmel, jól keverjük össze, és annyi zsemlemorzsát szórjunk bele, hogy könnyen formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel formázzunk dió nagyságú gombócokat, és zöldséglevesben fõzzük ki. Szedjük tányérokba a krémlevest, és a tojásos-sajtos gombócokkal tálaljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.