Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Saláta hideg szûzsülttel

Megnézte: 2157
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 185 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 70 dkg kisebb méretû fõtt újburgonya
- 3 paradicsom
- 1 pritamin paprika
- 1 zöldpaprika
- 1 szál újhagyma

a borecetes öntethez:
- 3 dl víz
- 1 csokor petrezselyem
- fél dl olívaolaj
- fehérborecet, só, cukor

a hideg sülthöz:
- 8 szelet sertés szûzpecsenye
- 1 kis csokor kakukkfû
- 1 evõkanál mustár
- fél dl olívaolaj
- só, durvára tört színes bors

Elkészítés:

A meghámozott fõtt burgonyát szeleteljük karikákra, tegyük salátástálba. Adjuk hozzá az egyforma kockákra vágott paradicsomot, a kimagozott paprikákat és a vékonyra szelt hagymát. Az öntethez a vizet ízesítsük sóval, cukorral és borecettel, majd keverjük bele a petrezselymet, és locsoljuk meg az olívaolajjal. Öntsük a burgonyasalátára, lazán forgassuk át, és lefedve tegyük hûtõbe 2-3 órára, hogy az ízek összeérjenek. A sülthöz a húst klopfoljuk meg, fûszerezzük sóval, borssal, kakukkfûvel és mustárral. Locsoljuk meg az olívaolajjal, és 1 órás pácolás után forró serpenyõben süssük pirosra, majd hûtsük ki. Tálaláskor a burgonyasalátát lé nélkül halmozzuk tányérra, és fektessük mellé a hússzeleteket.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.