Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ropogós kacsamell paradicsomos babraguval

Megnézte: 2734
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 filézett kacsamell
- 1 kiskanál õrölt mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evõkanál chiliolaj
- só, õrölt bors

a körethez:
- 40 dkg száraz bab (fehér)
- zöldségleves
- fél dl olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 2 szál friss zsálya
- 2 szál friss rozmaring
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A kacsamellfilék bõrét irdaljuk be, és ízesítsük sóval, borssal, õrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a csiliolajjal, és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hûtõbe pácolódni. A körethez az elõzõ este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel fõni, majd amikor megpuhult, szûrjük le, és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszûrt fõtt babot, és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab fõzõlevébõl másfél decit, és közepes tûzön fõzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával, és rozmaringgal fûszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne fõzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bõrükkel lefelé tegyük forró serpenyõbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg, és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bõrükkel felfelé tegyük tepsibe, és 200 °C-os sütõben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura, és forrón kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.