Elkészítés:
A kacsamellfilék bõrét irdaljuk be, és ízesítsük sóval, borssal, õrölt mustármaggal, zúzott fokhagymával. Locsoljuk meg a csiliolajjal, és lefóliázva egy éjszakára tegyük a hûtõbe pácolódni. A körethez az elõzõ este beáztatott szárazbabot zöldséglevesben tegyük fel fõni, majd amikor megpuhult, szûrjük le, és a leve felét tegyük félre. Forró olívaolajban futtassuk meg az apróra vágott hagymát, majd szórjuk bele a leszûrt fõtt babot, és nagylángra téve forgassuk át. Adjuk hozzá a kockákra vágott paradicsomot, a bab fõzõlevébõl másfél decit, és közepes tûzön fõzzük össze. Közben sóval, borssal, aprított zsályával, és rozmaringgal fûszerezzük. Fontos hogy a paradicsomos babragut ne fõzzük szét túlságosan. A bepácolt kacsamellfiléket a bõrükkel lefelé tegyük forró serpenyõbe, majd ha megpirultak, fordítsuk meg, és a másik oldalukat is pirítsuk meg. Ezután a bõrükkel felfelé tegyük tepsibe, és 200 °C-os sütõben 20-25 perc alatt süssük készre. Szeleteljük fel a kacsamelleket, fektessük a paradicsomos babragura, és forrón kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.