Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Fûszeres burgonyakrémleves

Megnézte: 2503
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 45 perc
Kategória: Levesek

Hozzávalók:

- 50 dkg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dkg vaj
- 1 l zöldségleves
- 1,5 dl fehérbor
- 1 csokor vegyes zöldfűszer
- 2 ek. citromlé
- 2 dl tejföl
- 2 tojássárgája
- só, őrölt fehér bors

Elkészítés:

A burgonya negyedet vékonyan felcsíkozzuk, a többit felkockázzuk, majd az olajon megpárolt hagymához adjuk. Néhány perc elteltével felöntjük a levessel és a borral, majd ha a krumpli teljesen megpuhult, az egészet pépesítjük. Eközben a maradék krumplit az olajban kisütjük. Egy tálban összekeverjük a tojást a tejföllel, a felaprózott fűszerekkel és a citromlével, majd az egészet a levesbe öntjük, sózzuk, borsozzuk. Végül a levest a sült burgonyával megszórva kínáljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.