Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizssaláta ínyenceknek

Megnézte: 2202
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 30 dkg hosszú szemû rizs
- 15-15 dkg kolbász, fagyasztott zöldbab és zöldborsó
- 10 dkg (fagyasztott) nagy szemû bab
- 3 csirkemellfilé
- 1 csirkehúsleveskocka
- 4 dkg vaj
- 1 piros színû paprika
- 16 fõtt (languszta) rák (konzerv)
- 3-3 evõkanál fehérborecet és apróra vágott korianderlevél
- 5 evõkanál olaj
- csipetnyi sáfrány
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A sáfrányt 2 evõkanál langyos vízbe áztatjuk. A leveskockát 4 dl forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a rizst, meg a sáfrányt az áztatólevével együtt. Puhára fõzzük, lecsöpögtetjük, és kihûtjük. A zöldbabot, a zöldborsót és a babot külön-külön sós vízben roppanós puhára fõzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük, és kihûtjük. A csirkemelleket sóval, borssal meghintjük, a vajban pirosra sütjük, majd felszeleteljük. A paprikát kicsumázzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A kolbász bõrét lehúzzuk, felkarikázzuk. Az olajat simára keverjük a borecettel, és sóval, borssal ízesítjük. A rizst, a zöldségeket és a húst mély tálban összekeverjük, az olajos szósszal meglocsoljuk, és legalább 1 óráig hûtõben érleljük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.