Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizses-zöldséges csirke

Megnézte: 3294
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg rizs
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál paprikakrém (csípõs)
- 1 sárgarépa
- fél uborka
- 2 tojás
- 3 újhagyma
- 10-10 dkg zöldborsó (mirelit) és (konzerv) garnélarák
- 2-2 evõkanál szójaszósz és durvára vágott mandula
- késhegynyi Cayenne bors
- fokhagymás fûszersó
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

Puhára fõzzük a rizst, félretesszük hûlni. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. Kis hasábokra vágjuk a sárgarépát és az uborkát, felkarikázzuk az újhagymát, A tojásokat egy tálkában felverjük, megsózzuk, és belekeverjük a cayenne borsot. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fûszersóval, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyõben vagy wokban, forró olajban átpirítjuk, és félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük, és alufóliával letakarjuk. Kevés olajat öntünk a serpenyõbe, felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a sárgarépát, az uborkát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk, és nagylángon, állandóan kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet, és jól összekeverjük. Amikor minden megsült, levesszük a tûzrõl és egy nagy tálalótálra tesszük. A rántottát felszeleteljük, és díszítésként a rizses húsra tesszük. Rászórjuk az újhagymát meg a mandulát, és azonnal tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.