Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rizlinges hal

Megnézte: 2297
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 2 kg (csuka, compó, sügér, pisztráng stb.) folyami hal
- 2 sárgarépa
- 2 póréhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- 5 dl rizling bor
- fél csokor zellerlevél
- fél csokor + 6 szál petrezselyem
- 2 babérlevél
- 3 tojássárgája
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál szerecsendió (reszelt)
- õrölt bors
- só

A díszítéshez:
- petrezselyem (apróra vágott)

Elkészítés:

1. A halakat megtisztítjuk, pikkelyeiket lekaparjuk. Farkukat és uszonyaikat levágjuk, húsukat felszeleteljük, fejüket meghagyjuk. Testüket középen kettévágjuk, és belsejüket kitisztítjuk.

2. A halhúst kifilézzük, és a filéket keresztben, 4 cm vastagon felszeleteljük, majd a fejekkel együtt megmossuk, leitatjuk a nedvességet, és lábasba tesszük.

3. A hagymákat finomra, a répákat apróra vágjuk, a pórékat felkarikázzuk. Ehhez adjuk a halfarkakat, -uszonyokat és -fejeket, majd a bort is beleöntjük, hozzáadunk még 5 dl vizet, a zellerleveleket, a fél csokor petrezselymet, a babérlevelet, és sóval, borssal megszórjuk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig fõzzük.

4. A levest áttörjük, és újra felforraljuk. Beletesszük a halszeleteket (ha többféle halból készítjük, ez a sorrend: csuka, compó, sügér, pisztráng), és minden szelet után újra felforraljuk. 25 percig kislángon fõzzük, majd a lábast levesszük a tûzrõl, a halszeleteket kiszedjük, és agyagtányérra tesszük. A lét visszatesszük a tûzre, és nagylángon a felére forraljuk. A tojássárgákat, a tejszínt és a szerecsendiót tálban habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evõkanál hallét. A lét levesszük a tûzrõl, beleöntjük a tojásos keveréket, és összekeverjük. Sima, sûrû masszát kapunk. A halszeleteket ezzel meglocsolva, melegen tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.