Elkészítés:
1. A halakat megtisztítjuk, pikkelyeiket lekaparjuk. Farkukat és uszonyaikat levágjuk, húsukat felszeleteljük, fejüket meghagyjuk. Testüket középen kettévágjuk, és belsejüket kitisztítjuk.
2. A halhúst kifilézzük, és a filéket keresztben, 4 cm vastagon felszeleteljük, majd a fejekkel együtt megmossuk, leitatjuk a nedvességet, és lábasba tesszük.
3. A hagymákat finomra, a répákat apróra vágjuk, a pórékat felkarikázzuk. Ehhez adjuk a halfarkakat, -uszonyokat és -fejeket, majd a bort is beleöntjük, hozzáadunk még 5 dl vizet, a zellerleveleket, a fél csokor petrezselymet, a babérlevelet, és sóval, borssal megszórjuk. Felforraljuk, majd kislángon 20 percig fõzzük.
4. A levest áttörjük, és újra felforraljuk. Beletesszük a halszeleteket (ha többféle halból készítjük, ez a sorrend: csuka, compó, sügér, pisztráng), és minden szelet után újra felforraljuk. 25 percig kislángon fõzzük, majd a lábast levesszük a tûzrõl, a halszeleteket kiszedjük, és agyagtányérra tesszük. A lét visszatesszük a tûzre, és nagylángon a felére forraljuk. A tojássárgákat, a tejszínt és a szerecsendiót tálban habosra keverjük, majd hozzáadunk 2 evõkanál hallét. A lét levesszük a tûzrõl, beleöntjük a tojásos keveréket, és összekeverjük. Sima, sûrû masszát kapunk. A halszeleteket ezzel meglocsolva, melegen tálaljuk, és petrezselyemmel díszítjük.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.