Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Roston sült busa fûszeres vajjal

Megnézte: 3117
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 90 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 80 dkg busafilé
- só és őrölt fekete bors
- 1 kis vöröshagyma
- 1 csok. petrezselyem
- 4 evők. olaj
- 2 evők. citromlé
- 3 evők. olaj

A fűszeres vajhoz:
- ujjnyi darab póréhagyma
- 10 dkg vaj
- só és őrölt fehér bors
- 1 mk. mustár
- fél mk. citromlé

Elkészítés:

A halfilét 4 egyenlő darabra szeljük, amit bepácolunk hagymakarikákkal, felaprított petrezselyemmel és olajos citromlével, amiben 1 órán át állni hagyjuk.
A maradék hagymát és a pórét összedolgozzuk a vajjal, a maradék petrezselymet, a sót, az őrölt fehér borsot, a mustárt és a citromlevet is hozzákeverjük. Alufóliára tesszük ezt a masszát, amit feltekerünk és a fagyasztóba rakjuk dermedni.
A halat lecsöpögtetjük és aranybarnára grillezzük, közben a megmaradt lével locsolgatjuk. A fűszeres vajat felszeleteljük és a frissen sült busaszeletekre rakjuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.