Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Ricottával töltött cukkini

Megnézte: 3114
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 2 cukkini
- 30 dkg friss spenót
- 1 evõkanál vaj
- 5 dkg fenyõmag
- 2 kis fej vöröshagyma
- 3 evõkanál olívaolaj
- 10 dkg fõtt sonka
- 10 dkg fõtt (sertés, borjú vagy pulyka egyaránt lehet) darált hús
- 25 dkg ricotta sajt
- 8 dkg reszelt sajt
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A megmosott cukkinikat hosszában félbevágjuk, a magjaikat kiskanállal kivájjuk. A belsejüket villával összetörjük, és a felmelegített vajban az összetépkedett spenótlevelekkel együtt megfuttatjuk. Kinyomkodjuk a nedvességet, és belekeverjük a fenyõmagot. Az apróra vágott hagymát az olajban megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a darált húst meg a finomra vágott sonkát, és 5 percig közepes lángon pirítjuk. A ricottát elkeverjük 5 dkg reszelt sajttal meg a spenótos pürével, hozzáadjuk a húsos keveréket, és sóval, borssal ízesítjük. Megtöltjük a cukkinikat, és kivajazott sütõtálra tesszük. Meghintjük a maradék reszelt sajttal, meglocsoljuk olívaolajjal, és forró sütõben 25 percig sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.