Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Rakott karfiol

Megnézte: 2229
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 1 fej karfiol
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- fél kimagozott és vékony szeletekre vágott chili paprika
- 1 mokkáskanál köménymag
- 1 doboz (70 g-os) sûrített paradicsom
- 1 evõkanál finomra vágott petrezselyem
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a reszelt gyömbért, a chilit és a köménymagot egy serpenyõben, kevés forró olajban átforgatjuk, amíg a hagyma áttetszõvé válik. Hozzáadjuk a sûrített paradicsomot, és másfél deci vizet öntünk rá. Jól elkeverjük, lassan felforraljuk, beletesszük a petrezselymet, és megsózzuk. A rózsáira szedett karfiolt elrendezzük egy jénaiban vagy cseréptálban, és ráöntjük a mártást. Fóliával lefedjük, és 35-40 percig középmeleg sütõben sütjük, amíg a karfiol megpuhul, de még nem esik szét.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.