Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pulykasült párolt zöldségekkel

Megnézte: 2196
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 85 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 kakukkfûág
- 1 rozmaringág
- 2 babérlevél
- 4 uborka
- 1 édeskömény
- 1 citrom
- 2 mogyoróhagyma
- 1 kávéskanál olaj
- 2 dl zöldségleves (leveskockából)
- petrezselyem
- borsfû
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük, és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat, és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk, és sóval megszórjuk. Lefedjük, és forró sütõben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfûvel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.