Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pulykafalatok gyöngyhagymával

Megnézte: 2258
Fő számára: 8 személyre
Elkészítési idő: 35 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 1,5 liter tyúkhúsleves (leveskockából)
- 60 dkg pulykahús
- 60 dkg sárgarépa
- 20 dkg gyöngyhagyma
- 2 dkg vaj
- 3 evõkanál kukoricakeményítõ
- 1 tojássárgája
- 2 evõkanál tejföl
- 2 evõkanál apróra vágott metélõhagyma
- fél citrom (leve)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A nagyobb kockákra vágott húst a levesben 10 percig fõzzük. A vajban megpároljuk a hagymát, a répákat sós vízben 5 percig fõzzük. A húst, a lecsöpögtetett répát és a hagymát összekeverjük. 5 dl levest felforralunk, beleszórjuk a kevés vízben feloldott kukoricakeményítõt, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tûzön sûrûre fõzzük. A vajba öntjük, amiben a hagymát pároltuk, és még 10 percig pároljuk. A tojássárgákat a tejföllel és a citromlével simára keverjük, a mártáshoz adjuk, és kislángon még 1 percig fõzzük. A zöldséges húst tányérokra rendezzük, ráöntjük a mártást, megszórjuk metélõhagymával. Párolt rizzsel körítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.