Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Sertéskaraj mézzel, chilivel és dióval

Megnézte: 2523
Fő számára: 2 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Húsételek

Hozzávalók:

- 4 szelet csontos sertéskaraj
- só, őrölt bors
- 1 ek. olaj
- 5 dkg vaj
- 1 marék dióbél
- 5 cm-es gyömbérdarab
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 chilipaprika
- 1 ek. brandy
- 2 ek. méz
- 1 1/2 dl tejszín

Elkészítés:

A sertésszeleteket kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk, és olajban sütni kezdjük. Ezután beletesszük a vajat is, majd a sült húsokat melegen tartjuk. Eközben mozsárba tesszük a lereszelt gyömbért és fokhagymát, a felaprózott chilit és a pirított diót, és az egészet összetörjük. Egy serpenyőbe öntjük a brandyt, majd ha elpárolgott, beletesszük a mézet és a tejszínt, és a mozsárban összetört hozzávalókat. sózzuk, mártást főzünk belőle, majd ezzel lelocsolva kínáljuk a húsokat.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.