Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Provence-i rizssaláta

Megnézte: 3012
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 60 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 2 fej apró vöröshagyma
- 3-3 evõkanál olaj és borecet
- 1 kávéskanál provence-i fûszerkeverék
- 2 paradicsom
- 2 kis cukkini
- 25 dkg elõfõzött hosszúszemû rizs
- 2 evõkanál apróra vágott friss tárkony
- 10 dkg kecskesajt
- õrölt bors
- só

A díszítéshez:
- tárkonylevelek

Elkészítés:

Mély tálban simára keverjük az olajat az ecettel, azapróra vágott hagymával, a fûszerkeverékkel, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedjük, és 15 percig állni hagyjuk. A paradicsomokat 1 percre forró vízbe mártjuk, hogy héjukat lehúzhassuk. Mindet meghámozzuk, belsejüket kikaparjuk, húsukat összezúzzuk, és szitába tesszük, hogy a fölösleges lé kicsöpögjön. A cukkiniket vastagon felszeleteljük, majd felkockázzuk, és roppanós puhára pároljuk. A rizst sós vízben megfõzzük, majd lecsöpögtetjük. Amikor langyosra hûlt, összekeverjük a cukkinivel, a paradicsommal, a tárkonnyal, és 1 órára hûtõbe tesszük. A sajtot a saláta tetejére morzsoljuk. Tárkonylevelekkel díszítve tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.