Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pirított káposztás nudli

Megnézte: 3194
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 55 perc
Kategória: Tésztaételek

Hozzávalók:

- 1 kg fõtt burgonya
- 20 dkg liszt
- 2 tojás
- 50 dkg fejes káposzta
- 6 dkg vaj
- 1 evõkanál cukor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- só, õrölt bors

Elkészítés:

A krumplit még melegen törjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet a tojásokat, kevés sót, és gyúrjuk egynemû tésztává. Míg pihen, a káposztát reszeljük le tökreszelõn, és sózzuk meg. Az olvasztott vajban a cukrot karamellizáljuk világosbarnára, szórjuk rá az aprított hagymát, majd a levétõl kinyomkodott káposztát, és közepes tûzön kevergetve pirítsuk meg. Amikor elkészült, a burgonyatésztát tegyük lisztezett deszkára, vágjuk kisebb darabokra, majd sodorjuk félujjnyi vastagra, és daraboljuk 2-3 centisre. Sós, forró vízben fõzzük ki, majd szedjük a pirított káposztára, és lazán forgassuk össze. Forrón tálaljuk.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.