Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel

Megnézte: 2145
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 125 perc
Kategória: Salátaételek

Hozzávalók:

- 60 dkg csirkemellfilé
- 12 dkg spenót
- 1 csokor piros retek
- 1 mokkáskanál õrölt gyömbér
- fél dl olívaolaj
- õrölt bors, só

az öntethez:
- 2 dl olívaolaj
- 1 dl fehérborecet
- 1 evõkanál kapribogyó
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3 szál tárkony
- fél csokor petrezselyem
- õrölt bors, só

Elkészítés:

A csirkehúst vágjuk közepes kockákra, szórjuk meg sóval, borssal, õrölt gyömbérrel, és locsoljuk meg az olívaolajjal. 1-2 órára tegyük a hûtõbe pácolódni. Közben a parajleveleket tépkedjük keverõtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt retket, és lazán forgassuk össze. A bepácolt húskockákat forró serpenyõben, a saját olajában süssük pirosra, és hûtsük ki.. Az öntethez keverjük össze az olajat a borecettel, a sóval, a borssal, az apróra vágott kapribogyóval, a hagymával, a tárkonnyal és a petrezselyemmel. Tálaláskor a vegyes salátát, a csirkehússal forgassuk össze, halmozzuk salátástányérokba, és az öntetet külön edénykékben kínáljuk mellé.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.