Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Osso buco

Megnézte: 2711
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő:
Kategória: Sütemények, desszertek

Hozzávalók:

- 1,6 kg borjúlábszár
- só és bors
- földimogyoró-olaj
- 3 vöröshagyma
- 2 szál zeller
- 3 sárgarépa
- 1 dl fehér bor
- 3 paradicsom
- 2 dl borjúhúsleves
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor zöldfűszer
- A gremolata-hoz:
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 citrom
- 1 narancs

Elkészítés:

A húst a hentesnél daraboltassuk fel. Ezután fűszerezzük sóval, valamint borssal és a felhevített olajban negyed óra alatt mindkét oldalát süssük meg. Dolgozzuk hozzá az összevágott hagymát és a zellert, a felkockázott répát és a bort. Pároljuk 5 percig, majd tegyük bele a zúzott fokhagymát, a zöldfűszert, a levest és a felkockázott paradicsomot. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Helyezzünk rá fedőt és takarékon 1,5 órán át pároljuk.
Közben készítsük el a gremolata-t. Dolgozzuk össze a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselyemzöldet, valamint a reszelt citrom és narancs héjat. Ha a hús puha keverjük bele és már tálalhatjuk is.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.