Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Paradicsomos-szardellás torta

Megnézte: 2383
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 65 perc
Kategória: Halételek

Hozzávalók:

- 30 dkg fagyasztott leveles tészta
- 1 tojássárgája
- 1 evõkanál tej

A töltelékhez:
- 1 kg paradicsom
- 6 evõkanál olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kakukkfûág
- 1 babérlevél
- 4 fõtt tojás
- 12 szardella (ajóka)
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A tésztát szobahõmérsékleten felengedjük, kinyújtjuk, majd 23 cm átmérõjû kerek lapot vágunk belõle. Széleit 1 tojássárgájával és 1 evõkanál tejjel megkenjük. A paradicsomokat megmossuk, a két legszebbet félretesszük, héjukat levágjuk, és felkarikázzuk, a többit apróra daraboljuk. Az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és a felaprított paradicsomot 3 evõkanál olajban csipetnyi sóval, borssal, kakukkfûvel és babérlevéllel ízesítve puhára pároljuk, míg a paradicsom teljesen pépes állagú lesz. A tojásokat felkarikázzuk. A tészta aljára simítjuk a paradicsompürét, a paradicsom- és a tojáskarikákkal befedjük, a szardellával megszórjuk, a maradék olajjal meglocsoljuk, majd meleg sütõben készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.