Elkészítés:
A káposzta torzsáját vágjuk ki, a káposztafejet tegyük forrásban lévõ vízbe, úgy hogy ellepje. Amikor egy-egy levélsor leforrázódot,t fejtsük le, és tegyük tálcára. A káposzta kisebb közepét már nem szedjük leveleire. Ha kihûltek a levelek, a vastag levélereket vágjuk vékonyra, és tegyük félre. A töltelékhez a darált húst, a fõtt rizst, a tojást, az apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, bazsalikomot jól dolgozzuk össze. Fektessünk a tenyerünkre egy káposztalevelet (ha kisebb, lehet kettõt is),a tölteléket halmozzuk rá, az egyik oldalát hajtsuk rá, majd szorosan göngyöljük fel. A másik oldalát az ujjunkkal nyomkodjuk be, és az így elkészített töltelékeket, tepsiben fektessük egymás mellé. A paradicsomlevet ízesítsük sóval, borssal, kevés cukorral, és öntsük a töltött káposztákra. A tepsit fedjük le alufóliával, és 190 °C-os sütõben pároljuk majdnem készre. Vegyük le róla a fóliát, és a forró sütõbe visszatéve, kicsit süssük össze. Tálaláskor pár levél friss bazsalikommal díszítsük, és fõtt burgonyával kínáljuk.
A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.