Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Paradicsommal töltött csirkecomb

Megnézte: 2145
Fő számára: 4 személyre
Elkészítési idő: 110 perc
Kategória: Szárnyasételek

Hozzávalók:

- 4 csirkecomb
- 8 szelet húsos szalonna
- 50 dkg paradicsom
- 1 sárgarépa
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zellerszár
- 1-1 evõkanál fûszerkeverék (szárított babérlevél, petrezselyem, kakukkfû) és - olívaolaj
- 12 koktélparadicsom
- friss zsályalevél
- õrölt bors
- só
- olaj, a sütéshez

Elkészítés:

A sárgarépát, a hagymát, a zellert és a fokhagymát feldaraboljuk, és serpenyõben, forró olajban 5 perc alatt kislángon megpároljuk. Hozzáadjuk a kettévágott paradicsomokat meg a fûszerkeveréket, és még 10 percig kislángon fõzzük. A combokból éles késsel kivágjuk a csontot, a helyére betöltjük a zöldséges tölteléket, és sóval, borssal ízesítjük. A combokat szalonnába csomagoljuk, és olajjal kikent tepsibe téve, forró sütõben 25 percig sütjük. A koktélparadicsomokat nyársra húzzuk, közéjük zsályaleveleket szúrunk, beolajozzuk, sózzuk, borsozzuk, és a sütés befejezése elõtt 5 perccel a hús mellé tesszük. Eltávolítjuk a szalonnát, a tányérokra 1-1 csirkecombot és paradicsomnyársat teszünk, meglocsoljuk a sütésbõl visszamaradt szafttal, és tálaljuk. Rizzsel köríthetjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.