Weboldal készítés, Google optimalizálás, SEO
Van egy jó recepted? Küld be!

Paradicsommal rakott padlizsán

Megnézte: 2110
Fő számára: 6 személyre
Elkészítési idő: 80 perc
Kategória: Zöldségesételek

Hozzávalók:

- 4 padlizsán
- 50 dkg paradicsom
- 5 dkg liszt
- 2 evõkanál zsemlemorzsa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evõkanál olívaolaj
- 2 dl olaj, a sütéshez
- õrölt bors
- só

Elkészítés:

A padlizsánokat felkarikázzuk, sóval meghintjük, és 40 percig állni hagyjuk. Lecsöpögtetjük, óvatosan szárazra töröljük, lisztbe forgatjuk, és az olajban pirosra sütjük. Amikor kész, lecsöpögtetjük a felesleges zsiradékot, és konyhai papírtörlõre szedjük. A paradicsomokat felkarikázzuk, és az olajban megsütjük. Jénai tálba váltakozva lerakjuk a padlizsán- és paradicsomkarikákat, közben sóval és borssal meghintjük. A zsemlemorzsát a zúzott fokhagymával összekeverjük, és a lerakott zöldséget megszórjuk vele. 1 evõkanál olívaolajjal meglocsoljuk, és meleg sütõben készre sütjük.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.